Monday, 26 December 2011

macam macam boboi

lokasi : rumahku syurgaku

setelah aku telah membiarkan belog ini bersawang untuk beberapa minggu, kini boboi welcome home. banyak cerita yang aku nak kongsikan bersama. apa??? bukan filem kongsi la.. dalam kesibukan belajar, tutorial menimbun, esaimen menggunung, lab report paras gunung kinabalu, nak kejar due date proposal dan projek bagai, tapi aku masih bergiat aktif dalam program2 yang ada kat kolej. antaranya SUKOL (sukan kolej), CUIT (carnival of unity of UiTM N9) dan MMP (minggu mesra PTAR).

meh baca ni. ayoh kawan2!

1. SUKOL

ni ada dalam entry yang lepas. tapi aku nak cite jugak sikit. aku participate untuk game frisbee. dan alhamdulillah team aku dapat johan. 



2. CUIT

yang ni paling best. seminggu program ni banyak gilerr aktiviti yang budak JPK ni anjurkan. dengan pesta makanan kat bawah kolej nye. macam2 ada. dominos, a&w, otak2, kebab, ice-blended dan macam2 lagi. tapi sori. aku x sempat nak snap gambar gerai yang melambak2 tu. untuk cuit ni, aku join pertandingan teater wakil kolej aku. tema : seniman p ramlee.dan alhamdulillah kolej aku dapat johan. gile ah. aku da la bidan terjun nye pelakon. tapi memang best pong storyline yang wani buat. tajuk kami penarik beca. then, aku participate untuk pertandingan golden hand acara menggubah tuala. dan sekali lagi alhamdulillah aku dapat johan. dapat la hadiah rm100. jom layan gambar yang sempat aku snap.


 watak : polis

 pistol mainan

 and the teater geng

 watak utama : amran

 hot gileh pelakon nih : tan sri
tengok la misai die. aku punye keje la tu.

kami di malam perasmian penutup

 aku dan sang burung kucing

  kurak dapat saguhati

 miza pong saguhati

 wani

azizah naqibahku

 burung yang bernilai 100





 kurak sang nenek

 2 kali aku tergelincir atas pentas. yang last aku hampir nak terpelok encik shidi. malu siot.

 hadiah aku dan kurak

lastly. blok sm6 menang blok paling sporting




3. MMP

occur seminggu sebelum mid term break banyak aktiviti yang ptar anjurkan. join je aktiviti dapat gift. yang paling syok tiap hari diorang bagi door gift yang berbeza. aku pong memang kemaruk kat benda2 camni. memang satu hari tu 3 4 kali masuk ptar join semua aktiviti. aku menang kat pertandingan roda ilmu je. nombor 2. alhamdulillah. kat luar ptar pong macam2 ada. ada trak bergerak klinik gigi, trak bahagian pelancongan, gerai makanan dan buku. aku ni da la pentakut ya amat kat si doktor gigi. tapi disebabkan nak dapatkan door gift dari trak gigi ni aku pergi la jugak. hasilnya , "gigi adik semua sihat." hehehe.. kat trak pelancongan pulak aku angkot semua brochure kat situ. ada la satu beg sekolah aku ni. sampai abang kat situ tanya " hai dik. nak bukak travel agency ke??" aku jawab je la "haah bang.." aku nak bawak family aku melancong lah!


ni je yang aku sempat snap.


kesimpulanya : janganlah paranoid sangat. belajar sampai x nampak alam sekeliling. tolonglah beb. manusia belajar dari alam ok. baru la jadi insan yang kamil. x payah nak kejar DL sangat la. bukan nya join benda2 macam ni x boleh dapat DL. lagi best bro ada la pointer korang kalau aktifkan diri dengan segala mak nenek program.




:: dari kotak epal hijau ~ tadi aku jatuh tersungkur sebab terpijak lobang kat depan rumah. malu siot. da la orang tengah ramai masa tu. boleh pulak pakcik Lan jiran aku ni cakap aku tengah berangan masa jalan. wahai kaki janganlah bengkak ok ::

No comments:

Post a Comment