Thursday, 27 December 2012

be mine-tasha manshahar





be mine la sangat...
puii!!
kalo jadi kat aku cenggini memang aku tampo kan aje jantan nih.
hahahahahah!






:: dari kotak epal hijau ~ rasa macam nak ajak bangla kawen lari je ::

Tuesday, 25 December 2012

lagu tema




lagu tema hidop


hidup kita bukan untuk untuk derita 
juga derita bukan untuk selamanya


shesshhh....
moga derita tonggak tonggeng bersepai otak terbelahak masa belajar ni akan dibalas sesuatu yang manis nanti. kalau tak kat dunia kat akhirat nanti. 

bak kat Dr. Zuli, 'you must believe in God '





:: dari kotak epal hijau ~ rasa macam nak tampo orang je. huhh! sabar2.. ni kne mandi bunga ni kasi setan lari dalam badan tu ::

Wednesday, 12 December 2012

Monday, 10 December 2012

hidup ini tidak lagi indah...




hidup ini tidak lagi indah...




terbelahak aku tengok list nih.
memang aku pilih derita lepas bergumbira bergurau senda cuti konvo hari tu.






:: dari kotak epal hijau ~ seorang manusia normal tak boleh tengok benda2 macam nih. vavun lah... ::

Sunday, 9 December 2012

the moment



the moment.
rasa macam nak je design machine yang boleh stopkan masa. 
huh! tak payah nak jadi kapiaq sangat la solehah.











kami dah pakat nak letak nama anak starting with A. nanti tak de la beratur dekat lorong gelap macam kami ni. hahahaha


gosip


gosip lagi




curik2 tangkap.







friends till jannah.



puii!!




saya memang pemalu orangnye...
sila hantuk kepala anda kat dinding sekarang.



next





btw, thanks for the blue jebat.
=)






:: dari kotak epal hijau ~ to kukrak, dont be sad k.  kami tunggu ko punya konvo. bawak2 bersabar. hidup ni memang sukar. aku sekarang ni dah jadi joyah susah payah tau tak. shesshh.. ::

Sunday, 25 November 2012

frusto



ok
aku frust.







lepas ni aku kene jadi manje sopan ayu ala2 nora danish gamaknye.
maeowww..
hahahahaha! puiii!!



:: dari kotak epal hijau ~ takziah.. al-Fatihah untuk opah ::

Saturday, 3 November 2012

untitled

bersawang berhabuk berlalang berumput berlumut dah belog nih haa...

kena admit wad sebab terlebih makan daging. dah tak de sakit yang takjub lagi ke soleh? naik bengkak kat muka tu dah biasa tapi bila dah start batok berdarah... mula la panik at the disco... hospital teros. hambik ko kena tahan. muahahahahaha!

elok je seminggu aku discharged makhluk tuhan yang tak berapa nak seksi ni pulak kena admit.. dah tak keje takjub lain ke ko nak buat ha aterkome?? hahahahaha!






cuti midterm yang bes jugak lah..tapi part yang tak bes sebab raya haji aku tengok je sup2 daging gearbox kaki la hape la depan mata aku. memang carik nahas la kalo curik2 makan.. masok operation room teros pulak aku raya2 nih. 

mama pulak kursus kat taiping seminggu tinggal kereta kat rumah. hehehehe... kereta milik gua..seminggu ni je lah. maka start la episod joli katak aku dengan celor. 














kebetulan sawah padi area rumah kitorang tengah menghijau dengan jayanya. ambik feel nur kasih la konon2 nye nih. hahahaha! puii!!



mereka sangat pakar dalam membuat rumah berselerak ibarat singapura dilanggar todak.




:: dari kotak epal hijau ~  저는 당신이 그리워요 ::

Friday, 5 October 2012

kempen jodoh & ijazah



dengan ini...
officially aku melancarkan kempen......!!!!

misi cari jodoh & ijazah

made by us
app chemist of applied science faculty 
aka 
a bunch of pervert (rokiyah douglas, 2012)


HAHAHAHAHAHAHAHA!!



dengan 23 credit hours tiap sem , hidop tonggang langgang, pergi kelas matahari tak terbit lagi balik kelas matahari dah terbenam, rambut dah macam rumput mak lampir bagai, hari2 balik kelas bau badan dah macam bangla keje kat kilang... ada hati nak menjala jodoh yang bertebaran kat perlis nih... puiiiii!!! 





:: dari kotak epal hijau ~ industrial chem ni memang menjanjikan pendapatan yang lumayan gaji yang masyukkk. tapi.... baru lab 2 jam dekat lab yang simulation nye lebih kurang sama dengan kilang2 dah nak runtuh tulang temulang aku ni weyh.. dengan bau chemical cam cipan melekat dekat baju dengan tegar nye. lab assistant tu pon cam vavun je. orang dah separuh nyawa sedut choloroform tu baru terkedek2 nak bagi mask. hasilnya memang mabuk la sehari tu.. vavun la. betol ke ni jalan menuju makrifah yang aku pilih nih.... ::

Saturday, 29 September 2012

dendang perantau


vavun punye budak2.... vavun... elok2 aku dah jadi masyarakat penyayang kat sini... saje je nak aku jadi masyarakat penyedih balik... esok tengkorak korang sampai kat zimbabwe.






:: dari kotak epal hijau ~ gelojoh sangat minum coolblog malam2 buta ni dengan perut kosong. sekali muntah balik dengan jayanya dan penuh bergaya ibarat pandalela anak pakcik rinong. vavun... rugi rm4.10 aku... ::

Friday, 28 September 2012

bila pompuan berjimba

hari pompuan keluar berjimba atau lebih dikenali dalam bahasa arab girls day out.


route
arau (rumah) - kangar (beli tiket bas balik raya) - jitra ( kedah + jimba + joli katak ) - arau ( singgah rumah ambik ubat apak) - kangar (solat asar) - kuala perlis (hampir2 tapi tak jadi ) - ipg kangar - arau














berbincang pasal isu air kat selangor *kononnnnnn... hahahaha

budak ni kalau bab makan memang nak gelojoh aje.

ditangkap bergosip. kat masjid pulak tu.

esok tengkorak aku sampai kat perak

dah macam nak kene pinang aje.

muka sesuci alam lepas solat.

rombongan cik kiah

hahahahaha hoa liow!







gile rabak besar mangkok ayon teddy bear kat belakang tu. sekali dia hempap aku memang maut dalam dakapan la.. hahahaha!

ini lah insan yang telah selamatkan kami dari terlajak perahu ke kuala perlis. kejap2.. aku yang terlebih pendek atau kamil yang terlebih tinggi macam jerangkong??




tengah lepak2 kat ipg si kamil ni tetibe nampak pak2 imam naik motor lalu. memang sepantas kilat start kereta cabot teros. hahahaha!

kemain gelak sakan masa keluar berjimba nih.. balik rumah gelabah ayam dengan kelas berderet2 lab selambak kuiz yang mampu bersepai otak. padan muka.




:: dari kotak epal hijau ~ aku rasa kena makan biskut tiger hari2 la. nanti boleh lari laju kejar bas hari2 macam dalam iklan tu. macam nak tertanggal tengkorak aku berlari dari fakulti nak pergi bas stop tadi. disebabkan kelembapan aku berlari ni lah maka arakian kalinya terlepas bas jugak. vavun la ::

Saturday, 22 September 2012

anak ikan baru


jeng jeng jeng!










kepada anak2 sedara ku si qistina dan asma yang amat disayangi..... sila jeles sebab achik dah ada anak2 ikan baru.... hahahahahahahaha!





:: dari kotak epal hijau ~ kemain seronok aku pung pang pung pang nyembang dengan sorang makcik tengah hari jumaat tadi dekat depan mall arau ni. siap aku boleh bertepuk tampar tolong mengnyahkan mengremovekan makwe anak dia dari fb dia. hahahaha. sekali... rupa rupanya dia ketua jabatan linguistik kat ipg kangar suami dia profesor akaun kat uitm arau ni ha woi.. wahhh....terdiam teros aku ::