Monday, 20 February 2012

kura cinta kura

dia


dia lagi


lagi lagi dia


warghhh!!!


omg! omg! omg!


meowww





aeril zafrel.
muka macam kasanova kelas satu. 
ah. pedulik hape aku. nak minat jugak. muka cam jahat2 nakal2 violent2 jambu jamban sikit cam ni la yang aku suka. heeee...



aku x pedulik. nak jugak nengok cite ni. cam tomey sweet meoww pondan hanjing best je. hehehe.
ayohh!!


lagi


lagi lagi


nak lagi 


omg! omg! omg!


hambek lagi


ok la. last2




gikas = gile kasanova



:: dari kotak epal hijau ~ aku buat kerja luar alam luar sedar tadi. aku pon tak taw macam mana boleh pergi nationwide tadi. pergi pos menantang tu bagai. memang kene gelak sakan la nanti. get ready. tak lama dah. soon. esok maybe ::

Sunday, 19 February 2012

100x better

bismillah

" boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu, padahal itu baik bagimu dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal itu tidak baik bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui "

( Al-Baqarah : 216 )


betul. ayam tu sedap. kita suka makan ayam. tetapi. makan ayam banyak2 boleh menyumbang kepada masalah kegemukan dan penyakit sewaktu dengannya. tambah2 lagi kalau si pelahap kennys. sama jugak sayur. ada yang tak suka makan sayur. tetapi. makan sayur banyak2 boleh menyumbang ke arah hidup yang lebih sihat. tambah2 lagi si pencinta ulam.

relate je dengan kehidupan seharian. ada manusia suka bangun pagi2 buta. sihat katanye. udara pon segar semacam je. kembang kempis sedut si oxygen tu banyak2. tapi ada manusia tak suka menyampah pondan hanjing tenok nak bangun pagi. pukul 10 pagi pong beliau kata masih pagi buta lagi. tang mana butanya pon aku x taw. x kisah la. masing2 ada cara sendiri. 

motif utama. nak bagi conclusion. x semestinya benda yang kita suka tu baik untuk kita dan x semestinya benda yang kita x suka menyampah hanjing pondan tu x baik untuk kita. banyak dah jadi dalam hidup aku. terbukti. benda yang mula2 nya aku x suka nak buat x suka langsung tahap menyampah tu la yang baik untuk aku. better. 100x better. benda yang aku paling aku suka buat dulu nyaris2 je x makan tuan balik. sempat sedar. alhamdulillah.


dah mula merepek kerepek ditepek. 








:: dari kotak epal hijau ~ finishing school yang best. i am going to finish my school. school is already finish. finish mumbling.yeahh bebeh ::

Monday, 13 February 2012

my Adam


bismillah..

Hawa diciptakan daripada tulang rusuk Adam. mereka adalah untuk dilindungi bukan untuk disakiti. mereka juga memberi ketenangan dan kedamaian kepada setiap suami.

Subhanallah...
siapa Adam aku Ya Allah.. siapa pemilik tulang rusuk ni Ya Allah..

persoalan yang x kan pernah terjawab until my Adam comes to me. cewahhh... da gatal nak pikir benda2 luar alam ni. tapi kak ngah aku kawen umur 19 tu. tgh belajar lagi. rilek je... aku pulak?? umur da 21 tapi boypren pong xde. kak ngah umur 21 da ada anak. xpe la. tu dia. aku lain. mama ayah x bagi lelaki dekat ngan aku. aku nak sebut pasal kahwen pon x boleh. adik aku lain pulak. baru form 3 dah ada boypren. mama ayah xcakap apa pon. geli je aku dengar budak ni gayut malam2 kat bilik.

 aku ingat lagi ayat mummy daddy masa umur aku 13 
" boboi! you are not allowed to make friends with any of boys. not until you have a work . jangan sebut pasal kahwen." 
camtu la.. 

sampai la hari tu.
satu petang yang aman permai

abg long : boboi. taw x umur da berapa tahun ni?
boboi : taw la....21 kan. nape?? i taw la i nampak muda remaja kan...hahahhaha!!
kak ngah : menyampah pulak aku. rasa nak bagi penyepak je budak ni.
abg long : eit boboi. x kan xde kot??? 
boboi : ade mende?? nak sardin roll ke?? ptg ni boboi buatkan.
kak ngah : aku tumbuk gak budak ni. eh ko nak taw boboi. kitorang ni masa umur cam ko ni boboi galak berdating taw x. masa belajar dulu weekend x duduk kolej tw. berkepit la beb! merangkap laki ngn bini ktorg sekarang. hahaha!
abg long : boboi.. jangan memilih sangat. nanti rugi. ktorg taw la ramai je nak dekat boboi ktorg ni. tapi boboi x layan kan? kan? kan?
boboi : mana ade.. xde lah.. 
kak ngah : eh abg. budak ni kan perahsia tahap siamang. siamang pon x perahsia cm dia. 
boboi : woi!! sedap je kutuk beta ye! xnak masak malam ni!
kakanda2 ku : kitorang boleh masak sendiri lah!
boboi : hehehehe

bukan senang taw kami bertiga ni dapat berkumpul sekali. tapi bila dapat jumpa macam2 bahana datang kat aku. 











imaginasi budak budak. 



:: dari kotak epal hijau ~ kelmarin first time buat teh. ingatkan instant. x letak gula. aku pon minum la dengan gagahnya. sekali pahit gile! ni hambek. x berak 3 hari. sakit woi. nak berak ::

Sunday, 12 February 2012

salah program

3/2/2012

satu petang yang damai

jijah : boboi. nak g ceramah maulidur rasul x?

boboi : mesti la nak. kat mane? bila? (penuh keterujaan + kegelojohan)

jijah : kt paroi. isnin 6/2 ni. malam.

boboi : ok bebeh.


6/2/2012

hari yang dinanti kan pon tiba. aku dengan girang gumbira nye bersiap2. siap nyanyi lagu aku bukan pencinta biawak lagu sawansyah tu. 1945 H aku siap terpacak depan pintu rumah sambil mendendangkan "jijah....cepat...ceramah dah nak habis...."

tengah tggu bas sampai aku dengar gosip. ni bukan ceramah maulidur rasul tapi ceramah politik. ah sudah! aku dah x sedap hati ni. kalau dato' sahol tangkap aku masa kt ceramah ni macam mane??? habis la aku???

sekali bukan dekat paroi daa.... pilah je kot. dekat kompleks rakan muda. yang lagi dahsyat nye memang betol pon bukan ceramah maulidur rasul. ceramah politik beb! ah lantak la kan. janji dapat makan. hehehe.


aman kampus.

program ni la yang kami datang beramai2 pakai baju kurung tudung lip lap bagai dengan baju melayu sampin bunga bagai. macam nak g nikah. yelah.. dah bagitau ceramah maulid memang la pakai baju kurung. xkan nak pakai baju kelawar plak. bising la boboi. layan je la gamba2 yang x berapa nak bertamadun ni. hehe.

















gigam = gila gamba




:: dari kotak epal hijau ~ ada orang suka sangat bau adidas sport aku. hehe. siap cakap lagi ' lah...selama ni aku ingatkan jantan mana la pakai adidas dalam kelas ni.hahaha! cm bangang ::


Saturday, 4 February 2012

pintal

entry tiada kena mengena dengan tajuk.


sometimes i need a person to tell me this




aku ni bukan la kental sangat pon. cam alloy. x pon macam steel. bukan pure iron. 
hahahaha.




:: dari kotak epal hijau ~ seremban banjir. dahsyat. harap pilah jangan banjir. memang terkandas dalam kampus je la ::