Monday, 13 February 2012

my Adam


bismillah..

Hawa diciptakan daripada tulang rusuk Adam. mereka adalah untuk dilindungi bukan untuk disakiti. mereka juga memberi ketenangan dan kedamaian kepada setiap suami.

Subhanallah...
siapa Adam aku Ya Allah.. siapa pemilik tulang rusuk ni Ya Allah..

persoalan yang x kan pernah terjawab until my Adam comes to me. cewahhh... da gatal nak pikir benda2 luar alam ni. tapi kak ngah aku kawen umur 19 tu. tgh belajar lagi. rilek je... aku pulak?? umur da 21 tapi boypren pong xde. kak ngah umur 21 da ada anak. xpe la. tu dia. aku lain. mama ayah x bagi lelaki dekat ngan aku. aku nak sebut pasal kahwen pon x boleh. adik aku lain pulak. baru form 3 dah ada boypren. mama ayah xcakap apa pon. geli je aku dengar budak ni gayut malam2 kat bilik.

 aku ingat lagi ayat mummy daddy masa umur aku 13 
" boboi! you are not allowed to make friends with any of boys. not until you have a work . jangan sebut pasal kahwen." 
camtu la.. 

sampai la hari tu.
satu petang yang aman permai

abg long : boboi. taw x umur da berapa tahun ni?
boboi : taw la....21 kan. nape?? i taw la i nampak muda remaja kan...hahahhaha!!
kak ngah : menyampah pulak aku. rasa nak bagi penyepak je budak ni.
abg long : eit boboi. x kan xde kot??? 
boboi : ade mende?? nak sardin roll ke?? ptg ni boboi buatkan.
kak ngah : aku tumbuk gak budak ni. eh ko nak taw boboi. kitorang ni masa umur cam ko ni boboi galak berdating taw x. masa belajar dulu weekend x duduk kolej tw. berkepit la beb! merangkap laki ngn bini ktorg sekarang. hahaha!
abg long : boboi.. jangan memilih sangat. nanti rugi. ktorg taw la ramai je nak dekat boboi ktorg ni. tapi boboi x layan kan? kan? kan?
boboi : mana ade.. xde lah.. 
kak ngah : eh abg. budak ni kan perahsia tahap siamang. siamang pon x perahsia cm dia. 
boboi : woi!! sedap je kutuk beta ye! xnak masak malam ni!
kakanda2 ku : kitorang boleh masak sendiri lah!
boboi : hehehehe

bukan senang taw kami bertiga ni dapat berkumpul sekali. tapi bila dapat jumpa macam2 bahana datang kat aku. 











imaginasi budak budak. 



:: dari kotak epal hijau ~ kelmarin first time buat teh. ingatkan instant. x letak gula. aku pon minum la dengan gagahnya. sekali pahit gile! ni hambek. x berak 3 hari. sakit woi. nak berak ::

No comments:

Post a Comment