Saturday, 29 September 2012

dendang perantau


vavun punye budak2.... vavun... elok2 aku dah jadi masyarakat penyayang kat sini... saje je nak aku jadi masyarakat penyedih balik... esok tengkorak korang sampai kat zimbabwe.






:: dari kotak epal hijau ~ gelojoh sangat minum coolblog malam2 buta ni dengan perut kosong. sekali muntah balik dengan jayanya dan penuh bergaya ibarat pandalela anak pakcik rinong. vavun... rugi rm4.10 aku... ::

Friday, 28 September 2012

bila pompuan berjimba

hari pompuan keluar berjimba atau lebih dikenali dalam bahasa arab girls day out.


route
arau (rumah) - kangar (beli tiket bas balik raya) - jitra ( kedah + jimba + joli katak ) - arau ( singgah rumah ambik ubat apak) - kangar (solat asar) - kuala perlis (hampir2 tapi tak jadi ) - ipg kangar - arau














berbincang pasal isu air kat selangor *kononnnnnn... hahahaha

budak ni kalau bab makan memang nak gelojoh aje.

ditangkap bergosip. kat masjid pulak tu.

esok tengkorak aku sampai kat perak

dah macam nak kene pinang aje.

muka sesuci alam lepas solat.

rombongan cik kiah

hahahahaha hoa liow!







gile rabak besar mangkok ayon teddy bear kat belakang tu. sekali dia hempap aku memang maut dalam dakapan la.. hahahaha!

ini lah insan yang telah selamatkan kami dari terlajak perahu ke kuala perlis. kejap2.. aku yang terlebih pendek atau kamil yang terlebih tinggi macam jerangkong??




tengah lepak2 kat ipg si kamil ni tetibe nampak pak2 imam naik motor lalu. memang sepantas kilat start kereta cabot teros. hahahaha!

kemain gelak sakan masa keluar berjimba nih.. balik rumah gelabah ayam dengan kelas berderet2 lab selambak kuiz yang mampu bersepai otak. padan muka.




:: dari kotak epal hijau ~ aku rasa kena makan biskut tiger hari2 la. nanti boleh lari laju kejar bas hari2 macam dalam iklan tu. macam nak tertanggal tengkorak aku berlari dari fakulti nak pergi bas stop tadi. disebabkan kelembapan aku berlari ni lah maka arakian kalinya terlepas bas jugak. vavun la ::

Saturday, 22 September 2012

anak ikan baru


jeng jeng jeng!










kepada anak2 sedara ku si qistina dan asma yang amat disayangi..... sila jeles sebab achik dah ada anak2 ikan baru.... hahahahahahahaha!





:: dari kotak epal hijau ~ kemain seronok aku pung pang pung pang nyembang dengan sorang makcik tengah hari jumaat tadi dekat depan mall arau ni. siap aku boleh bertepuk tampar tolong mengnyahkan mengremovekan makwe anak dia dari fb dia. hahahaha. sekali... rupa rupanya dia ketua jabatan linguistik kat ipg kangar suami dia profesor akaun kat uitm arau ni ha woi.. wahhh....terdiam teros aku ::

Wednesday, 19 September 2012

special to apak



untuk apak amira rina nurdiana



lagu ni tanda ingatan boboi ko ni yang tersadai kat arau. semoga lagu ni dapat temankan ko kat dalam wad tu. 
cepat sembuh weyh!!! dah lame tak begosip dengan ko nih.... 

tadi ko pesan kat aku jangan nanges kan.. ko tu jangan nanges jugak weyh! buruk tau tak pondan macam kita ni nanges! hahahahahah!




:: dari kotak epal hijau ~ dalam bas on the way balik rumah lepas kelas petang tadi. pakcik bas ni pasang lagu stok2 jiwang putus cinta tahap nak terjun lombong. aku rasa dia baru putus cinta dengan awek dia la.. tak pon bergadoh dengan bini. naseb baik bas ni tak terjun masuk lombong jugak  ::

Monday, 17 September 2012

jagalah diri engko tu


untuk budak yang nak kawen tu. 



pesanan dari kawan setenuk ko nih. 
jagalah diri ko tu. aku ngn ko dah jaoh sekarang ni weyh. dah tak de sape nak hambat mangkok2 yang selalu kaco kutuk ko dengan penyapu. nanti ko dah kawen memamg susah la kita berempat nak bergosip sampai pukul 5 6 pagi, joli katak keluar 7 pagi balik 11 malam, nak mengenang naseb kat tepi bukit. hahahahaha! hambek ko... sedih x? sedih x? hahahahaha! kejap lagi memang berbunyi la enset aku dengan mesej2 syahdu dan pilu. hahahahah!





:: dari kotak epal hijau ~ weyh apak.... cepat sket discharge dari wad tu weyh.. aku dah sunyi ni pandang sebelah katil tak de orang.... hidup ni penuh dogaan dan cabaran.. memang aku dah jadi masyarakat penyedih sekarang ::

Friday, 14 September 2012

sepupuku bukan suamiku


gambar raya yang dah basi.








okeyhhhh... sebelom fitnah dibuat dan ditabur di merata rata kawasan dan negeri.... baik aku cakap. ni cousin aku umur baru 14. hahahaha! memang tiap kali raya family maktam (kelantan) ngn paksu (pulau pinang) akan beraya dekat rumah kakak mereka (mak aku la tu.. )


korang jangan ingat ni aku buat teaser sepupuku suamiku okeyhhh...
dah macam anak ikan aje sepupu aku ni bila dok sebelah aku.. hahahaha!




:: dari kotak epal hijau ~ sori.. aku memang seorang yang sangat secretive. hanya mereka yang benar2 kenal dengan aku je tau aku inside out. sebab tu kot orang cakap aku sombong. sheshhhh... ::

Sunday, 9 September 2012

me lova


pada zaman dahulu... ada 3 orang budak nih.....




korang tengok. korang tengok.
macam mane la aku tak nanges macam pontianak mati laki je... vavun la. dah macam pondan je aku nanges dalam phone semalam mase budak2 ni tepon. 


kepada kukrak tersayang : ingat weyh.. aku tunggu ko kat sini. sempat kot ko masok degree sebelom aku habis. go kukrak go!!! hahaha


tikah & coe : korang pegi kelas nanti berdua je la.... konvo nanti kite jumpa ye. joli katak skali. hahahaha!



:: dari kotak epal hijau ~ dekat dah dengan sempadan ni. kalau kawen lari sedap jgk ni. hahahaha! chomprak ko. memang jap lagi tengkorak aku sampai kat perak ::

Thursday, 6 September 2012

mari uji otak anda


bismillah..

hari tu aku dah janji nak mengentri pasal sorang budak yang nak kawen tahun depan kan.. nak kasi saspen sket. meh sini aku nak uji sket kehebatan dan kecerdikan otak saudara saudari sekalian..
antara 4 orang makhluk Allah kat bawah ni, korang teka la mana satu... 
hahahahahaha!!




hint :
- umoq 21 tahun
- ada mulut hidong mata kaki tangan 
- tinggal kt tanah melayu 
- warganegara Malaysia
- ic kaler biru
- sudah layak mengundi 


segala komen pendapat kutukan kritikan pujian gosipan adalah amat dialu alukan.
teka weyh... jgn tak teka....
hahahahaha!!



:: dari kotak epal hijau ~ neves! aku neves! gaya dah mcm neves pretty ugly je.. hahaha. ok terima la hakikat yang sabtu ni ko bakal mendaftar sebagai penduduk tetap bumi arau selama beberapa tahun. kurrr... kurrr... ::